BBC CSS Outdoor Living Ninove

Recente foto's

1) Wees redelijk in eisen tegenover jezelf en de spelers. Mbt.de energie en het enthousiasme van spelers. Bedenk dat jongeren ook andere interesses hebben.

2) Maak de spelers nooit belachelijk als zij fouten maken of een wedstrijd verliezen. Respect wordt beantwoord met respect.

3) Kinderen hebben een trainer nodig die ze respecteren. Wees gul met lof wanneer het verdiend is.

4) Elk kind heeft mogelijkheden en kwaliteiten. Je moet ze willen zien. Je kunt de speler bewust maken van zijn/haar kwaliteiten.

5) Vertrouwen geven geeft vertrouwen en is een hulpmiddel voor een positief sportresultaat.

6) Behandel je spelers zoals je zelf zou willen behandeld worden.

7) Deel tijdens de trainingen waar mogelijk de kinderen in volgens vaardigheid (talent), motivatie en fysieke mogelijkheden.

8) Bedenk dat kinderen voor hun plezier sporten en iets willen leren. Winnen is een onderdeel van de sport. Verliezen ook.

9) Als trainer ben je verantwoordelijk voor het aanleren van de sport en voor het gedrag van de jongeren tijdens de training. Besteed aan beide aspecten voldoende aandacht en neem je verantwoordelijkheid hierin op. Je kan er de aandacht op vestigen wat voor jou de belangrijkste regels zijn door deze op voorhand kenbaar te maken (via een vergadering met de ouders.

10) Op basis van de clubvisie begeleid je ook atleten die niet zo getalenteerd zijn tijdens jouw trainingen. Behandel deze spelers niet als "waardeloos"

11) Zorg bij jongeren voor een goede mix tussen sporttechnische oefeningen en spelvormen.

12) Ook voor en na de trainingen heb je een taak en verantwoordelijkheid. De Vlotte samenwerking en communicatie met ouders, andere trainers, bestuurslui,...maakt hier deel van uit. Als iedereen doet wat van hem verwacht wordt, dan is het fantastisch samenwerken.

13) Werk aan je eigen competentieniveau: school je regelmatig bij.

14) Laat je niet ontgoochelen door een slecht resultaat van je spelers. De prestatie van je team is slechts een momentopname, jouw kwaliteit als trainer is een constante!

15) Spelers zijn heel vatbaar voor jouw advies: geef feed back!

16) Communiceer positief. Ook non-verbaal

17) Wees concreet en duidelijk in je communicatie.

18) Let op je manier van communiceren. Ironie schept verwarring bij jonge spelers. Geef concrete en duidelijke tips.

19) Maak onderscheid tussen feiten en interpretatie.

20) Hou rekening met de omstandigheden. Zijn er examens erken dan de bezorgdheid van de ouders en spelers. Spreek af wat je van hen verwacht tijdens de examens. Houd er ook rekening mee dat er tijdens examens meer vermoeidheid en stress is...

21) Werk met duidelijke afspraken en routine. Routines zijn herkenbaar, vergroten de controle en geven je een middel om gericht te sturen.

22) Zorg er voor dat het materiaal na een training/wedstrijd veilig opgeborgen wordt. Leer spelers aan met zorg om te gaan met het materiaal en accomodatie. Kijk er op toe dat flesjes na de training/wedstrijd weggegooid worden en dat het materiaal in de kasten gestopt wordt.

23) Hou steeds rekening met de tegenstrever. Maakhem niet belachelijkdoor spelers van sterek teams op te stellen en zo te gaan voor de absolute overwinning.

24) Volg het advies op van een arts bij het bepalen of een geblesseerde speler wel of niet kan deelnemen.

25) Heb oog voor elk kind achter de sporter. Een complimentis een basisfundament om tot een positief zelfbeeld te komen.

26) Blijf een langdurig gekwetste bij de training betrekken.

27) Communiceer met de ouders wanneer een speler hervat na blessure. Lanzame opbouw is noodzakelijk

1) Attidude: Ieder atleet zorgt voor zijn eigen lichaam. Er wordt niet gerookt (zaal, kleedkamers), noch alcohol of drugs gebruikt. Studies zijn belangrijk voor je toekomst en komen altijd op de eerste plaats.

2) Kledij en sporthygiëne: Op training draag je basketkledij en basketbalschoenen. Op wedsstrijden draag je de voorziene spelersuitrusting van je ploeg. Na de wedstrijd worden de truitjes en broekjes verzameld en aan de speler van dienst mee gegeven om te wassen. Draag geen attributen (oorringen, piercings, uurwerken,...). Na elke training wordt gedoucht.

3) Administratie: Iedere speler betaalt jaarlijks het clublidgeld en laat medische fiche invullen door een erkend geneesheer naar keuze. Indien het financieel moeilijk gaat, kan er een afbetalingsplan opgesteld worden.

4) Kom steeds op tijd: 15' voor aanvang van een training, 30' voor aanvang van een wedstrijd en 45' voor aanvang van een landelijke wedstrijd.

5) Begroeting: Begroet je trainer en ploegbegeleider als je ze tegen komt op wedstrijd of training. Vergeet begeleiders, medewerkrs, bestuursleden niet. Een vriendelijke knik of simpele goede dag kosten geen geld en zorgt voor verbondenheid binnen de club.

6) Afwezigheid: Waarschuw je coach op voorhand als je niet kan deelnemen aan een training/wedstrijd. Er zijn tegenwoordig genoeg middelen om te communiceren (mail, GSM, Telefoon,...)

7) Gekwetst: Wie gekwetst is waarschuwt zo snel mogelijk de coach. Je blijft bij de ploeg horen. Wanneer het mogelijk is worden de trainingen en wedstrijden gewoon bijgewoond van op de zijlijn. Ben je gekwetst tijdens een training of een wedstrijd, vraag je een formulie voor de verzekering aan je coach of ploegverantwoordelijke en je bezorgt het ingevuld terug aan Anja Vogeleer (secretaris)

8) De Kleedkamer: en douches ijn geen speelruimten. Je laat ze steeds netjes achter. Lege flessen, douchepullen, en lege flesjes gaan in de vuilnisbak. Enkel spelers, trainer en eventueel ploegverantwoordelijke betreden de kleedkamers.

9) Wedstrijden: Vanaf 12 jaar moet je steeds je pasport mee hebben naar de wedstrijden. Je pasport vergeten kost de club 5,00 euro en zal doorgerekend worden naar de speler. Je blijft bij de ploeg vanaf de voorbereiding op de wedstrijd begint 30' voor aanvang. Tijdens de rust wordt de cafetaria nie opgezocht. De opwarming gebeurt aan 100% concentratie. Er wordt alleen water gedronken. Geen eten op de bank. Lege flesjes worden in de vuilnisbak gegooid. Ook op verplaatsing wordt laten we geen lege flesjes rond slingeren.

10) Houding tijdens de wedstrijden: Geef geen kritiek op medespelers, coach of begeleiders, coach, ploegmaats, refs,...Op de bank moedig je steeds je medespelers aan. Heb respect voor mekaar. Tijdens een time out loop je naar de coac toe en luister je. De spelers op de bank luisteren mee. Beslissingen van de ref worden niet in twijfel getrokken. Verbale agressie wordt niet geduld op het veld.

11) Houding tijdens een training: Hou de ballen stil en luister aandachtig als de trainer spreekt. Verzamel de ballen steeds op dezelfde plaats. Voer de opdracht die de trainer geeft met 100% inzet uit. Tijdens de breaks blijf je in de zaal. Geen blikjes in de zaal.

12) Sportieve activiteiten buiten de gewone trainingen: Neem zo veel mogelijk deel aan de extra activiteiten (uitstappen, teambuildings, sportkampen,...) Het is een kan die vele spelers niet krijgen. Door regelmatige deelname toon je dat je echt gemotiveerd bent om je sport ten volle te beoefenen binnen het DRIVE principe van de club.

13) Ploegverantwoordelijke: Heb respect voor de ploegverantwoordelijke. Help hem/haar waar mogelijk (vb bij verzamelen van de uitrusting na de wedstrijd)

 

 

              BBC United Ninove   |    Parklaan 15     |   9400 Ninove      |   SPORTHAL

BBC United Ninove   |    Brusselsesteenweg 560   |   9402 Meerbeke  |   Maatschappelijk adres

 

© 2019, website powered by Twizzit.com