1) Attidude: Ieder atleet zorgt voor zijn eigen lichaam. Er wordt niet gerookt (zaal, kleedkamers), noch alcohol of drugs gebruikt. Studies zijn belangrijk voor je toekomst en komen altijd op de eerste plaats.

2) Kledij en sporthygiëne: Op training draag je basketkledij en basketbalschoenen. Op wedsstrijden draag je de voorziene spelersuitrusting van je ploeg. Na de wedstrijd worden de truitjes en broekjes verzameld en aan de speler van dienst mee gegeven om te wassen. Draag geen attributen (oorringen, piercings, uurwerken,...). Na elke training wordt gedoucht.

3) Administratie: Iedere speler betaalt jaarlijks het clublidgeld en laat medische fiche invullen door een erkend geneesheer naar keuze. Indien het financieel moeilijk gaat, kan er een afbetalingsplan opgesteld worden.

4) Kom steeds op tijd: 15' voor aanvang van een training, 30' voor aanvang van een wedstrijd en 45' voor aanvang van een landelijke wedstrijd.

5) Begroeting: Begroet je trainer en ploegbegeleider als je ze tegen komt op wedstrijd of training. Vergeet begeleiders, medewerkrs, bestuursleden niet. Een vriendelijke knik of simpele goede dag kosten geen geld en zorgt voor verbondenheid binnen de club.

6) Afwezigheid: Waarschuw je coach op voorhand als je niet kan deelnemen aan een training/wedstrijd. Er zijn tegenwoordig genoeg middelen om te communiceren (mail, GSM, Telefoon,...)

7) Gekwetst: Wie gekwetst is waarschuwt zo snel mogelijk de coach. Je blijft bij de ploeg horen. Wanneer het mogelijk is worden de trainingen en wedstrijden gewoon bijgewoond van op de zijlijn. Ben je gekwetst tijdens een training of een wedstrijd, vraag je een formulie voor de verzekering aan je coach of ploegverantwoordelijke en je bezorgt het ingevuld terug aan Anja Vogeleer (secretaris)

8) De Kleedkamer: en douches ijn geen speelruimten. Je laat ze steeds netjes achter. Lege flessen, douchepullen, en lege flesjes gaan in de vuilnisbak. Enkel spelers, trainer en eventueel ploegverantwoordelijke betreden de kleedkamers.

9) Wedstrijden: Vanaf 12 jaar moet je steeds je pasport mee hebben naar de wedstrijden. Je pasport vergeten kost de club 5,00 euro en zal doorgerekend worden naar de speler. Je blijft bij de ploeg vanaf de voorbereiding op de wedstrijd begint 30' voor aanvang. Tijdens de rust wordt de cafetaria nie opgezocht. De opwarming gebeurt aan 100% concentratie. Er wordt alleen water gedronken. Geen eten op de bank. Lege flesjes worden in de vuilnisbak gegooid. Ook op verplaatsing wordt laten we geen lege flesjes rond slingeren.

10) Houding tijdens de wedstrijden: Geef geen kritiek op medespelers, coach of begeleiders, coach, ploegmaats, refs,...Op de bank moedig je steeds je medespelers aan. Heb respect voor mekaar. Tijdens een time out loop je naar de coac toe en luister je. De spelers op de bank luisteren mee. Beslissingen van de ref worden niet in twijfel getrokken. Verbale agressie wordt niet geduld op het veld.

11) Houding tijdens een training: Hou de ballen stil en luister aandachtig als de trainer spreekt. Verzamel de ballen steeds op dezelfde plaats. Voer de opdracht die de trainer geeft met 100% inzet uit. Tijdens de breaks blijf je in de zaal. Geen blikjes in de zaal.

12) Sportieve activiteiten buiten de gewone trainingen: Neem zo veel mogelijk deel aan de extra activiteiten (uitstappen, teambuildings, sportkampen,...) Het is een kan die vele spelers niet krijgen. Door regelmatige deelname toon je dat je echt gemotiveerd bent om je sport ten volle te beoefenen binnen het DRIVE principe van de club.

13) Ploegverantwoordelijke: Heb respect voor de ploegverantwoordelijke. Help hem/haar waar mogelijk (vb bij verzamelen van de uitrusting na de wedstrijd)

 

 


14) Band met de club: Trainen en spelen zijn niet voldoende; Je moet je ploeg en club nog wat extra bezorgen. Dit kan op vele manieren. (helpen tijdens eetfestijnen, deelnemen aan verkoopacties van de club,...) Helpende handen maken het werk licht.

15) Je sport: wordt gespeeld volgens bepaalde regels. Tijdens de wedstrijd zijn het de refs die het voor het zeggen hebben. De coach draag tijdens trainingen en wedstrijden de volledige verantwoordelijkheid over het sportieve verloop. Respecteer deze mensen en hun beslissingen. Beslissingen aanvechten is puur tijdverlies. Men kan zich beter concentreren op het spel. De enige die verbaal contact mag hebben met de ref is de coach. Respect voor tegenstrever komt tot uiting door een hand te geven voor en na de wedstrijd. Jij bent het visitiekaartje van United Ninove. Gedraag er je naar.

16) Tuchtmaatregelen: De club heeft een aantal regels waar we ons moeten aan houden. Daarom vinden we dat het opstellen van een gedragscode een zeer goede handleiding. Bij het niet naleven zal de club zich genoodzaakt zien om de spelers hierop te wijzen en eventueel te sanctioneren. Tevens zullen de ouders hiervan ook op de hoogte worden gebracht. De eventuele tuchtmaatregelen zullen genomen worden in samenspraak tussen coach, ploegverantwoordelijke, sportieve cel en hoofdbestuur.