Onze jongste spelers zijn de U8. ‘U’ betekent ‘Under’, of ‘onder’ in het Nederlands, ‘jonger dan’.  U8 zijn dus de spelertjes van 6 en 7 jaar.  We aanvaarden spelers vanaf het jaar waarin ze 6 jaar worden.

Voor seizoen 2022-2023 is dat vanaf geboortejaar 2016.

 

Je kan uiteraard ook op latere leeftijd instappen. Tot en met U12 / U14 houden we geen ‘selecties’ en laten we elke speler starten zolang we plaats in de ploegen hebben.

Eens ouder dan 12 merken we een groot verschil tussen spelers die al een hele tijd spelen en jongeren die nog nooit gebasket hebben. Instappen op latere leeftijd is altijd mogelijk, maar niet gemakkelijk. Basket is een erg technische sport en brengt ook een bepaalde spierontwikkeling met zich mee. Daarom voorzien we voor spelers ouder dan 12 jaar telkens een of meerdere ‘test’trainingen, waarbij dan uiteindelijk de coach het laatste woord heeft om te beslissen of hij de kandidaat-speler op redelijke termijn ziet aansluiting vinden bij het niveau van zijn ploeg. Dit komt ook omdat we van de hogere leeftijden telkens alleen een A-ploeg hebben, die toch al enig niveau heeft bereikt.

Aansluiten als nieuw lid

Wil je graag basketten?  Of wil je graag eens komen proberen of het iets voor jou is?

Ben je jonger dan 12 jaar?

In september starten wij onze initiatielessen voor alle spelers jonger dan 12 jaar. Deze gaan door op woensdagnamiddag van 16u30 tot 17u30 in de sporthal (Parklaan 15, Ninove).

Spelers zijn welkom vanaf het jaar waarin zij 6 jaar worden.

Elke nieuwe speler kan 4 keer gratis komen proberen om te zien of basket de geschikte sport voor hem/haar is. Als dat zo is, brengen we de aansluiting in orde.

Aansluiten bij de club bestaat uit 2 handelingen:

  • Administratief: elektronisch door het inlezen van de identiteitskaart/kids ID of door het invullen van een formulier. Dit gebeurt via onze secretaris Katrien (katrienkvd@hotmail.com)
  • Financieel: betaling van het lidgeld (zie rubriek over het lidgeld)

Pas als beide in orde zijn, kan er verder getraind worden of matchen gespeeld.

 

Elke nieuwe speler start, ongeacht zijn leeftijd, bij de initiatie / U8. Afhankelijk van de gemaakte vorderingen en de inschatting van de coach, wordt later doorgeschoven naar de eigen leeftijdsgroep (voor de indeling van de leeftijdsgroepen, zie ‘jeugdreeksen’).

 

Alle geïnteresseerde spelers zijn welkom, maar we behouden ons het recht voor de aansluiting te weigeren als de ploegen vol zitten.

 

Wil je later in het jaar instappen? Contacteer dan de club via [dit formulier] om te zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Ben je 12 jaar of ouder?

De meeste van onze spelers zijn al op jonge leeftijd beginnen basketten. Aansluiten op latere leeftijd kan, maar is niet voor iedereen weggelegd. Basketbal is een vrij technische sport en brengt een bepaalde spierontwikkeling met zich mee. Wie later start, heeft vaker af te rekenen met kwetsuren. Er kan ook een technische achterstand zijn die te groot blijkt om op redelijke termijn in te halen.

Daarom voorzien we voor spelers vanaf 12 jaar een of twee ‘testtrainingen’ waarbij de speler komt meedoen tijdens een gewone training zodat de coach diens vaardigheden kan beoordelen. De coach zal beslissen of hij inschat dat de kandidaat-speler op redelijke termijn aansluiting zal kunnen vinden bij het niveau van zijn ploeg. Een te verschillend onderling niveau binnen een ploeg is frustrerend voor zowel oude als nieuwe spelers als de coach.

Heb je interesse? Stuur een mailtje met je naam, geboortedatum en eventuele basketervaring naar onze secretaris Katrien (katrienkvd@hotmail.com). Als er nog plaats is in de ploeg, maken we een afspraak voor de testtraining. 

We hebben 3 seniorenploegen in competitie: onze A ploeg speelt in eerste provinciale, en onze B en C ploeg allebei in derde provinciale.

 

Daarnaast hebben we ook nog een “Masters”ploeg. Zij trainen 1 keer per week op recreatieve basis en spelen wedstrijdjes onder elkaar. Elke sportieve ouder kan zich hierbij aansluiten.

Wij zijn in eerste instantie een club voor herenbasket. Onze seniorenploegen en oudste jeugdploegen (U21 – U18 – U16) hebben exclusief mannelijke spelers.

 

Tot en met de U14 kan er bij basket echter gemengd gespeeld worden. Tot en met 13 jaar kunnen dus zowel jongens als meisjes aansluiten.

We hebben dit seizoen zelfs voor het eerst in onze geschiedenis een volledige U14-meisjesploeg.

In de andere leeftijdsgroepen wordt gemengd gespeeld

© 2022 Website powered by Twizzit.com