Engagement spelers én ouders

Basket is een ploegsport waarbij in ploeg gewonnen of verloren wordt. Alle spelers zijn dus afhankelijk van elkaar en elkaars engagement. Ze moeten op elkaar kunnen rekenen!

We verwachten dus ook aanwezigheid op training EN op de matchen, ook bij ‘verdere’ verplaatsingen. Als je interesse hebt om te starten met een ploegsport zoals basketbal, bedenk dan zeker vooraf of je dit engagement wil en kan aangaan en of er geen conflicten zijn met andere hobby's. 

 

Voor het bepalen van de speelminuten tijdens een match kan de coach ook rekening houden met jouw aanwezigheid en inzet op training.

Verwittig altijd als je niet naar de training kan komen. Als een match toch een keer niet lukt, gelieve dit ook TIJDIG door te geven zodat je medespelers niet voor onaangename verrassingen komen te staan op het laatste moment.

 

Ook van de ouders wordt bij een ploegsport als de onze toch enig engagement verwacht. Reeds vermeld werd het rijden voor uitwedstrijden (bij voorkeur via een beurtrolsysteem/ carpooling), maar opdat de wedstrijden zouden kunnen doorgaan, moeten ook ‘administratieve taken’ worden volbracht. Voor elke wedstrijd zijn in elke ploeg ouders nodig om ‘de tafel’ te doen: de klok en scorebord, het bijhouden van de punten en de fouten, de 24seconden, een afgevaardigde in de tribune… Zonder deze vrijwilligers kunnen de matchen simpelweg niet doorgaan. Ook hier is het vooral kwestie van de taken te verdelen en een beurtrol op te stellen tussen de verschillende ouders.

Moeilijk is dit zeker niet, en deze rollen zijn trouwens ideaal om elkaar als ouder en ook de spelers beter te leren kennen, meer te weten te komen over de spelregels, een babbeltje te slaan met scheidsrechters en tegenstanders, …

Het clubbestuur voorziet hiervoor aan het begin van elk seizoen verschillende opleidingen, maar kan dit uiteraard niet bij elke ploeg voor elke wedstrijd zelf in handen nemen. Hiervoor rekenen we echt op de ouders.